Laserij
0
loading...
Technische informatie
Dit werkt goed!
Een goed ontwerp is het halve werk
- Helpt u ons? Dan helpen wij terug.
Laserij

Zo helpen we elkaar

Laserij wil tegen een scherpe prijs uw producten produceren. Het is in ieders belang om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Een goed begin is het halve werk en het begint met een tekening. Dus als u weet hoe wij het graag ontvangen, dan helpen we elkaar! 

Bij voorkeur ontvangen wij tekeningen in .dxf, .dwg of .stp. Hierin kunnen we zelf meten (indien nodig). Als we .pdf of een "handcad" (=schets) ontvangen dan is dat natuurlijk geen probleem. We moeten het dan even natekenen, dit kost alleen wat extra tijd.

Dit werkt goed! 
Als het gevraagde product alleen gesneden hoeft te worden (2D) ontvangen wij bij voorkeur een .dxf of .dwg bestand met daarin een snijklare tekening. Een snijklare tekening bevat alleen gesloten lijncontouren. Zie hieronder alle eigenschappen van een tekening voor snijwerk.

Ook zetten?
Indien het product na het snijden ook door ons gezet mag worden, dan ontvangen wij bij voorkeur een 3D model in .stp (step). Op deze manier zien wij wat u wilt en kunnen wij het model met de juiste correcties transformeren tot een snijtekening.

In de toekomst zal alle data wat betreft buigradiussen, buigverkortingen, K-factoren van de verschillende materialen in combinatie met onze gereedschappen gedeeld kunnen worden zodat het mogelijk is om zelf een correcte uitslag te maken die er voor zal zorgen dat het gezette product overeenkomt met uw 3D model.

Lees hieronder wat we allemaal nog meer willen weten.

Een platte tekening: Zo zien we ze graag!

 • Slechts 1 product per tekening. Verder geen andere dingen zoals zij aanzichten o.i.d. 
 • Geen extra lijnen zoals zetlijnen, hartlijnen, etc.
 • Info blok met snij informatie (hiervoor kunnen wij u een template sturen)
 • Eventuele graveerlijnen in een laag (layer) genaamd ‘graveer’
 • Eventuele slijprichting bij geslepen rvs aangegeven met een pijl in het product.
 • Uit de naam van het bestand is enigszins te herleiden wat het product is of voor wie. (Let wel op dat de naam niet te lang wordt, maximaal 40 karakters)

Mogen we voor u buigen?

 • Zelf een platte uitslag genereren: Dit is voor Laserij minder werk en bij een eenvoudig product en met bijvoorbeeld maar 1 of 2 zettingen achter elkaar? Dan heeft dit onze voorkeur. Denk hierbij aan producten als bv. lekbakken. Lever hierbij dan een zet tekening waar de zetmaten en hoeken op staan.
 • Een 3D model opsturen: Is het een complexer product of zijn er kleine toleranties? Dan kunt u beter een .stp bestand opsturen. Zo kunnen wij makkelijker de buigradiussen aanpassen en een uitslag genereren met de juiste buigverkorting en K-factor gegevens.
 • Wij hebben tekeningen van onze buig gereedschappen. Hiermee zou u, bijvoorbeeld met AutoCAD, kunnen ‘simuleren’ of uw product te zetten is met onze gereedschappen.
 • Moet je product met kantband gezet worden? Laat dit dan even weten bij de aanvraag of order. Kantband verminderd de zet-beschadiging. Het zetten met kantband kost wat meer tijd.
 • Vermeld belangrijke details, wij kunnen vaak niet weten wat belangrijk is om rekening mee te houden.